Premiere documentaire

Ontmoetingsdag Stichting Molukkers bij de krijgsmacht

Op zondag 19 november heeft de Stichting Molukkers bij de Krijgsmacht (MBK) de eerste ontmoetingsdag voor Molukse veteranen en militairen in werkelijke dienst georganiseerd. De dag stond in het teken van respect naar de eerste generatie Molukkers, die in 1951 naar Nederland kwamen.

Brigadegeneraal KL Paul Hoefsloot 

Directeur-bestuurder van het Nederlands Veteraneninstituut

Het Nederlands Veteraneninstituut was door de heren Hoefsloot en de Vos op hoog niveau vertegenwoordigd.

Verder waren veel familieleden aanwezig in de goed en gezellig gevulde De Kapel in Bilthoven. Na een introductie door het bestuur van MBK heb ik het ontstaan van de documentaire kort toegelicht. Vervolgens was het grote moment aangebroken: de premiere van “Ik ben een Molukker”.

Kolonel KL b.d. Ludy de Vos

Hoofd Erkenning en Waardering  van het Nederlands Veteraneninstituut

Na de documentaire, die velen niet onberoerd liet, konden vragen worden gesteld. Dennis gaf aan dat de video ruimschoots beschikbaar wordt gesteld via internet en dat de documentaire verder kan worden aangevuld met persoonlijke foto’s van de deelnemende families. Zo wordt de documentaire geschikt gemaakt voor uitzending door een van de omroepen.

Het Bestuur van MBK bedankte deze families voor hun medewerking: Noya, Pattinama, Souhuwat, Tahapary en Woearbanaran.

Ook het team van Geef een Gezicht werd bedankt: Dennis Brussaard (regie), Michael van Amstel (video), Leroy Evers (geluid) en Carel Banse (interviews en projectmanagement).

Uiteraard werd de bijeenkomst afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

Video afspelen
Scroll naar boven